Blogi,  Suuntana omavaraisuus kausi 3.

Suuntana omavaraisuus 2020, ruoka

Ihmiskunta on kohdanut korona viruksen. Jonka johdosta on kiinnitetty huomiota valtioiden ruoka omavaraisuuden tasoon. Ruoka omavaraisuus on myös ollut vahvasti esillä yksilöiden kohdalla. Kiinnostus ruokaan ja omiin mahdollisuuksiin tuottaa ruokaa on kasvanut hurjasti. Toivoisinkin, että jokainen arvostaisi kotimaassamme viljeltävää ja kasvatettavaa ruokaa suuresti. Ne jotka eivät vielä arvosta kotimaamme antimia niin sormet multaan ja kasvata kilon sato kolmesta eri kasvista.

Reseptiä pyydettiin laittamaan. Aluksi ajattelin sen olevan jotain kesäistä. Marja omena piirakka kuulostaa kivan kesäiseltä ja sopii syksyyn kivasti. Maito tzek, munat tzek, jauhot hmmm lähimyllyltä ei omia no ei haittaa, leivinjauhe hmm mistä tehdään leivinjauhe??? no jatketaan, sokeri onkohan se edes suomalaista enää? hunaja olisi kyllä läheltä pitäisikö korvata. Suolaa no voi kökkö kuka näitä ohjeita oikein tekee???

Kurkkusalaatti

  • Kurkkua vajaa kaksi kiloa
  • Punasipulia yksi tai kaksi
  • Paprikaa yksi riittää mutta toinen ei pahaa tee voi leikkiä väreillä
  • Tilliä pikku nippu
  • Väkiviinaetikkaa vajaa puoli litraa
  • Merisuolaa pari ruokalusikallista
  • Kurkuma pari teelusikallista
  • Sinapinsieminä ruokalusikallinen
  • Hillosokeria noin puoli pussia

Kurkkusalaatti II

  • Kurkkua vajaa kaksi kiloa
  • Porkkanoita pari kolme
  • Tilliä reilummin
  • Väkiviinaetikkaa vajaat puoli litraa
  • Merisuolaa vähän reilummin
  • Kurkuma pari teelusikallista
  • Sinapinsiemeniä ruokalusikallinen
  • Hillosokeria noin puoli pussia

Kuutioi kurkut, porkkana tai paprikat ja sipulit saman kokoisiksi. Kuumenna etikka ja suola. Kun ne kiehuu lisää kurkut, porkkana, sipulit, paprikat ja sokeri. Kiehauta 10 min ja purkita kuumennettuihin puhtaisiin purkkeihin. Annetaan tekeytyä pari viikkoa ennen kuin pääsee syömään. (Jos malttaa.)

Lokakuussa kirjoitetaan sadosta. Jos siihen postaukseen olisi jo hiukan enemmän aikaa keskittyä.

VYÖHYKE 1
VYÖHYKE 2
VYÖHYKE 3
VYÖHYKE 4

Yhteinen sivusto:

Yksi kommentti

  • Jovelan Johanna

    Pikkelssit on niin loistavia lisukkeita aterioille. Kiitos kivoista ja värikkäistä resepteistä!

    Ja hattu ylös kaikille valtakunnan ruokaomavaraisuuden puolesta työtä tekeville, isoilla ja pienillä pelloilla ja palstoilla, omaan ja muidenkin käyttöön tarkoitettuna. Ei ole maailmassa sellaista aikaa, etteikö tämä asia olisi tärkeä.

    Mukavaa syksyä sinne!