Blogi

Suuntana omavaraisuus 2023 yhteenveto

Tämä on yhteiskirjoitus ja lopusta löytyy suorat linkit mukana oleviin blogeihin. Ylläpitävänä voimana pyörii Satu tsajut.fi blogista ja apuna Heikki korkeala.fi blogin takaa.

Aiheita oli nyt YHTEENVETO, LAHJAT JA HANKINNAT, IHMISSUHTEET.

Yhteenveto

Tämä vuosi meni tekemisen puolella hiukan ohi. Kuitenkin saimme kehitettyä ja helpotettua eläinten hoitoa. Tulee tiukennettu eläinsuojelulaki vuoden vaihteessa ilman siirtymäaikaa, toki sen tavoitteita oli aikaisemmin jo suunnitelmissa mutta nyt oli pakosta toteutettava osa kesällä ehti tai ei.

Kesä oli vilkasta aikaa monella erisaralla ja viljelykset jäi tältä vuodelta ihan aikataulu syistä ja hyvä niin.

Syksystä sitten huomasin kesän kiireiden ja stressin aiheuttaman uni vajeen. Lähdin lomalle pohjoiseen jotta saisin ajatella ja pohtia suuntaa mihin jatkaa. Tämä matka tuli ehkä siinä viimeisen mahdollisuuden kohdalla. Reissussa huomasin, että nyt on tapahtunut ja on tapahtumassa liikaa. Olin todella väsynyt. Reissusta päästyäni menin lääkäriin ja todettiin, että tarvitsen lääketieteellistä apua, jotta päästään eteenpäin. Sain nukuttua pitkästä aikaa koko yön, joka jatkui sitten päivän yli seuraavaan yöhön. Nukuin käytännössä ensimmäisen viikon kelloa ympäri.

Pikkuhiljaa on meno alkanut taas normalisoitumaan. Oli kyllä hetkellisesti todella rankkaa. Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella tosin lääkehoito jatkuu edelleen kokeilin jo lopettaa. Se ei ollut kovin hyvä idea.

Tavoitteet on keskittyneet nyt nautoihin ja se puoli alkaa pelittämään ihan kohtuudella. Tosin ensimmäinen vuosi kun utareterveys haastaa. On ollut haavaumia, tulehdusta ja hiivaa. Kaikesta huolimatta päästään tavoitteisiin ja nyt pohdittiin juuri jos maltettaisiin kasvattaa sonneja keväämmälle ja laittaa sitten lihoiksi niin saataisiin hiukan enemmän lihaa. Alkuperäinen suunnitelma oli joulukuu mutta nyt tuntuu paremmalta kevät.

Lahjat ja hankinnat

Hankimme kesällä siirtoaitoja ja käsittelyn helpottavia liukuportteja. Ehdottomasti olisi pitänyt hankkia paljon aikaisemmin. Nyt suunnitellaan, että hankkisimme niitä vielä lisää niin tyytyväisiä olemme olleet. Saamme porttien avulla vasikat juomaan maidon rauhassa ilman toisten häirintää ja samalla kuntoa pystyy tarkkailemaan paremmin ja häiriöttä samalla eläinten käsiteltävyys on parantunut.

Ihmissuhteet

Omavaraisuus on tuonut ihmisiä elämään erilaisia reittejä pitkin. Toki blogi on tuonut sitten taas kauempaa ihmisiä ja verkostoitumista on tapahtunut.

Tärkeitä ihmissuhteita on kuitenkin yhteistyökumppanit jotka ovat tässä ihan lähellä. He eivät paljoa blogin sivuilla näy mutta tiiviisti tarvittaessa ovat arjessa mukana.

Meillä suuri KIITOS kuuluu Nyrölän kylän asukkaille mahtavasta yhteishengestä.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

Kasvuvyöhyke 1

Apilankukka https://apilankukka.fi/rakas-paivakirja/

Jovela https://www.omavarainen.fi/l/joulukuu2023/

Kasvuvyöhyke 2

Äärelä https://varmuusvara.blogspot.com/2023/12/joulukuun-yhteispostaus.html

Pilkkeitä Pilpalasta https://pilkkeitapilpalasta.blogspot.com/2023/12/suuntana-omavaraisuus-joulukuu-2023.html

Oma tupa ja tontti https://omatupajatontti.blogspot.com/2023/12/talvi-tuli.html

Kasvuvyöhyke 3

Tsajut https://tsajut.fi/suuntanaomavaraisuus-2023-osa-12/

Villa Varmo https://www.villavarmo.com/post/vuosi-2023-muistelot

Rakkautta ja maanantimia https://rakkauttajamaanantimia.blogspot.com/2023/12/suuntana-omavaraisuus-2023-osa-12.html

Sininen tupa https://sininentupa.blogspot.com/2023/12/ajatuksia-kuluneesta-vuodesta-2023.html

Evil Dressmaker http://www.evildressmaker.com/?p=1781

Kasvuvyöhyke 4

Korkeala https://www.korkeala.fi/suuntana-omavaraisuus-2023-yhteenveto/

Puutarhahetki https://puutarhahetki.blogspot.com/2023/12/4-luukku-unelmana-omavaraisempi-elama.html

Kasvuvyöhyke 6

Farmescape https://farmescape.fi/suuntana-omavaraisuus-lapissa

Kasvuvyöhyke 7

Korpitalo https://korpitalo.wordpress.com/2023/12/04/joulukuu-23-miten-vuosi-sujui/

5 kommenttia

 • Satu - Tsajut

  Ihana taas kuulla teidän kuulumisianne. Elämä ei päästä helpolla ja joskus se osaa ottaa todella koville. Onneksi olet saanut apua ja nyt vain hissukseen kiirehtimättä <3

  Rauhallista ja leppoisaa loppuvuotta!

 • Kotivaaraska

  Surullista, mutta hyvä kun olet saanut apua, on taitoa osata sitä hakea, kun sen tarpeessa on. Valoisaa tulevaisuutta ja kaikkea hyvää teille!

 • Marika Tudeer, Pilkkeitä Pilpalasta -blogi

  Hienoa, että osasit hankkia apua.
  Itse olen kärvistellyt koronassa. Toissayönä en saanut nukuttua, viime yönä sain, ja typerä ranneke heti ilmoitti, että olen nukkunut liikaa ja asialle pitäisi tehdä jotain. Suututtaa moinen ranneke ja ohjelma.
  Hyvää vuodenjatkoa sinne ja uuden vuoden odotusta!