Blogi

Taimet multiin

Taimia on nyt laiteltu aluille. Uusia kokeilujakin on tehty.

Mielenkiintoisin kokeilu oli tomaatin viipaleet. Kylmä kaapin perukoilta löytyi valmiiksi viipaloituja tomaatteja joissa oli jo hiukan kasvustoa pinnassa. Laitettiin ne multa pedille ja päälle ripoteltiin multaa noin 3-5mm. Nyt ne on lähteneet aluille noin 10 vuorokautta myöhemmin.

IMG_3674[1]

Tästä kokeilusta innostuneena pohdin samaa kokeilua kurkulle. Kun siemeniä ostaessa unohdin täysin kurkun siementen oston.

IMG_3673[1]

Taitaa kuulua kaikkiin mun tekemisiin, että kaikki tehdään nurin kurin väärinpäin. Ulkona on vielä ihan liian kylmä ja tila loppuu kun taimet kasvaa. Kasvihuonekkin on tehtävien listalla kesällä.

Nyt kuitenkin kun ovat hyvin lähteneet aluille on aika siirtää ne viileämpiin oloihin. Joten siirrän ne viileään eteiseen jossa on noin 12-20 astetta. Tällä takaan kasvun hidastumisen ja taimien vahvistumisen. Samalla lisää kestävyyttä tuleviin lämmön vaihteluihin.

Nyt ollaan aloitettu väliaikaisen kasvihuoneen kasaus. Taidan siitä tehdä ihan kuva sarja postauksen tulevaisuudessa.

Nyt on laitettu tälläinen lista siemeniä:

-Bitonto F1 Pensas tomaatti, avomaalle

-Tiny Tim Kirsikka tomaatti, avomaalle (oli vain 7 siementä)

-Boy O Boy Samettikukka ryhmä, houkuttelee pölyttäjiä

-Calmar Jäävuori salaatti

-Flurry Lehtisalaatti, ajateltiin jättää pieniin ruukkuihin joita voi sitten kantaa sisälle syöntiin.

-Naapurin chilin siemenetkin laitettiin.

Tänä vuonna olin yllättävän maltillinen siemen hyllyn edessä. Osittain varmaan johtuu siitä, että vaimo oli mukana. Kun yksin pääsen kaupoille niin tila loppuu jo silloin kun istutan niitä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Taimet multiin