Lampola

JohdantoIMG_2687[1]

Lampaat tulivat meille ensimmäisenä keväänä. Siinä oli paljon mukana sattumuksia. Sattumalta tuli puhetta lampaiden hankinnasta. Saimmekin tietoomme lampaat, jotka olivat harrastajalla, jolle ne olivat tuleet liian rankoiksi. Eläimet olivat kaikesta huolimatta hyvässä kunnossa. Näistä kahdesta lampaasta tuli meidän lampaanpidon pohja. Saapui syksy meiltä kysyttiin talvihoitopaikkaa kolmelle lampaalle. Hinnoittelin tämän niin, että juuri ja juuri kattaa ruoka kustannukset. Tämä oli kuitenkin lampaiden pitäjälle liian suuri summa. Kuinka ollakkaan ostimme nämä lampaat. Villit ja vapaat sielut tuli tilalle. Lampaat olivat villiintyneet kesä laitumella. Onneksi meillä oli kaksi kesyä lammasta, jotka opetti tulokkaat luottamaan ihmiseen.

 

Suoramyynti: Proagrian Minustako lihan suoramyyjä?

Lampaiden karanteeni aika:

Uusi eläin kannattaa aina ottaa katraaseen vasta 4-6 viikon karanteenin jälkeen. Karanteeni auttaa ehkäisemään uusien taudinaiheuttajien tulemista lampolaan. Karanteeniaikana voi ostoeläimestä ottaa myös ulostenäytteen loistutkimukseen. Koska tälläsen yksilönäytteen luotettavuus ja tarkkuus eivät kuitenkaan ole samaa tasoa kuin uuhi- ja karitsaryhmien kohdennetuissa näytteissä, voi karanteenieläinten loislääkitys olla perusteltu ilman näytteenottoakin.

Hoito:

-Kerintä kahdesti vuodessa.

-Sorkkien hoito samalla.

Lammas on märehtiä ja tarkka ruokailun muutoksista. Ruoka on yksinkertaista heinä, kivennäinen ja vesi. Näillä eläin pysyy hengissä. Jos haluat tehdä tähän muutoksia vaikka tarjota väkirehua eli kauraa tai muita vilja valmisteita. Tee se pikku hiljaa aloita desillä päivässä ja korota sitä pieniä määriä. Sama koskee omenoita ja muitakin normaalista ruuasta poikkeavaa.

Blogiin tehtyjä päivyksiä aiheesta:

 

-Eläintilan arkea

-Huolia, harmaitahiuksia ja tiedottomuutta

Huolista ja murheista osa 2

-Juoksutusmahamato ja lääkitseminen

-Ihmisen ja eläimen rinnakkaiselo

-Lampaiden määrä täyttyi ja luovutaan osasta

-Lampaita myynnissä 2017

-Orf tarina. Tarinassa linkki lisätietoihin