Blogi

Voiko kaiken korjata onko se järkevää.

 

IMG_3551[1]Auton kanssa tuli hiukan haasteita. Ennen olisin ajanut sen huoltoon ja odottanut soitoa valmis hinta tämä. Nyt sitten rukkaset kouraan työkalut taskuun ja autoa purkamaan. Pakkasta on vain -17 astetta pöllyävä pakkaslumi tuo haasteita. Avaan konepellin vika on jossain puhaltimen lähettyvillä, koska sisälle ei tule edes lehmän henkäystä. Puhaltimen moottoria suojaa epämääräinen eristekangas. Kun sen saa sivuun, löytyy puhaltimenmootoria pitävät ruuvit ja sähköliitin. Näppejä palelee liitin on tiukasti kiinni joudun ottamaan rukkaset pois, jotta liitin aukeaa. Ruuvit auki ja liitin on irti niin sisälle katsomaan vikaa.

Tietokone auki ja katsomaan minkä osan voin vaihtaa. Koko möykyn saisi ostettua. Löydän myös pelkän moottorin, jossa lukee erittäin hankala vaihtaa. Tämä kummajainen purkaantuu yllättävän helposti siihen asti kun pitäisi “ropelli” saada irti. Lämmitän, sulatan, putsaan, hion, teen kaikkeni. Tajuan mitä tarkoittaa erittäin hankala vaihtaa. Pyöritän nyt tätä mootoria käsissäni. Muistan törmänneeni joskus foorumeilla, että hiilet voi olla loppu ja ne voi vaihtaa. Löydän nämä hiilet saan ne helposti pois ja tunnen olevani voittaja. Odottamaton ongelma on löytää nämä hiilet. Tätä ei tietenkään helpoita se asia, että mittaan ne noin mitalla. Soitan vaimolle mitat, kun on valmiiksi kaupungissa asiota hoitamassa. Ei niin suuria hiiliä ei ole missään. Uusinta mittaus paljastaa totuuden ne ovat pienemmät ja sopivat löytyvät. Nyt joudun tinaamaan ne kiinni ja taas homma toimii.

Kannustimena tähän urakkaan toimi raha. Liikkeessä huolto olisi maksanut 278€, koko puhallin itse vaihtaen 159€, pelkkä moottori 59€, pelkät hiilet 8€. Mielestäni toimin samalla ekologisemmin. Vähemmän muovia ja metallia meni roskiin. Uskon tämän ongelman tulevan vielä uudestaan eteen. Silloin tiedän jo mitä tehdä.

 

-Kaiken minkä ihminen on tehnyt voi korjata.-

4 kommenttia

  • Isäntä

   Kiitos. Kätevästä ei aina ole varmuutta. Kun kätevyys loppuu mennään sisulla eteen päin.

 • Myy

  Saat rikkoa sen vain jos olet varma että osaat myös kasata sen uudelleen… tämän lauseen kuulin lapsena usein ja se hiukan jarrutti “tutkimustoimintaani”… mm. nukelta lähti silmät kun piti tietää miten ne toimivat ja kyllä minä ne sain takaisinkin, mutta eivät enää kyl sit toimineet, tosin sitä en koskaan kertonut kenellekään! terv “insinöörimuori”

  • Isäntä

   Varmuutta ei ole osaako korjata. Ennen korjausta on hyvä tarkistaa mitä osia on saatavilla. Silloin tietää minkä voi purkaa ja jos ei onnistu voi vaihtaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *