Blogi

Vuoden vaihteen tuntumassa tapahtuu

Ollaan oltu jonkun aikaa aika hiljakseen. Osittain johtuu netin toimimattomuudesta joka taas johtui säätyypistä. Sähkökatkojakin on tässä ollut parina päivänä.

Sähkökatko

Joskus sitä alkaa pohtimaan asioita kun hellan tulta tuijottaa.

Ei hidasta juurikaan arkea eikä oikeastaan muuta juuri mitään. Sen jälkitila taas saattaa kestää yllättävän kauan. Vesiä ei taloon tule mutta lypsypaikalle tulee, joten kun oli sähköt pois putket olivat koetuksella ja menivät tietenkin jäähän. Tätä ei helpottanut, että kun sähköt palasi kiristyi pakkanen ja sulaminen hidastui, vaikka putkissa on sulanapitokaapelit oli sulaminen kohtalaisen hidasta. Sulaminen kesti yhden vuorokauden ajan, vaikka siis sähköt tuli jatkui valmiustila. Pumppu pysyi onneksi sulana mutta siitä eteenpäin kaikki putket olivat jäässä. Sulatuksen kun pitää olla hidasta, jottei sulatus aiheuta lisää vaurioita. Malttamattomalle se tuntui ikuisuudelta.

Lämmitys sähköjenkin aikana hoidetaan puulla niin se ei muutunut millään tavalla.

Makuuhuoneen remontti

Se on vielä vähän kesken, koska jäi sitten vauvan ja joulun jalkoihin. Yritetään se saada kuitenkin talven aikana loppuun ja niitä kuvia valmiista huoneesta. Kalusteet on kyllä paikoillaan ja päästään nukkumaan mutta se viimeistely puuttuu. Listoja ja joitain pieniä jutskia pitäisi tehdä. Juurikin niitä samoja juttuja jotka kaikilla jää viimeiseksi moneksi vuodeksi, kun silmä tottuu keskeneräiseen ja ei löydy sitä viimeistä tuntia aikaa.

Tämä vähän harmittaa mutta en anna sen masentaa koska toimii.

 Siemeniä kevääksi

Tehtiin tosiaan aika iso tilaus siemeniä, jotka vihdoin saapuikin. Tietenkin sormia syyhyttäisi jo jotakin istutella kasvamaan. Lähes joka päivä räplään siemen pusseja ja pohdin voisinko jo jotain istuttaa. Malttamattomana odotan kevättä, koska mieleen on tullut jo, että jos vaikka poistaisin lumet kylvöpaikalta ja pitäisin sen lumettomana koko talven, kun aurinko alkaa lämmittämään pääsisin kylvämään uhmaten hallaa ja takatalvea.

Omavaraisuus sarja

Se on nyt taustalla alkanut heräämään talviunilta. Tuntuu, että viimevuoden sarja on ollut monelle mieluisa. Nyt on tulossa muutama uusi blogi mukaan tähän sarjaa. Joka on hienoa!!! Vanhoille tämä on vähän niin kuin jatko-osa. Omavaraisuutta on niin monenmoista, joten odotan itsekkin innolla tämän aloitusta. Asia on myös niin iso, että vuoden ponnistelut ei tunnu missään eikä oikeastaan edes näy. En tietenkään halua latistaa omiakin ponnisteluita mutta on vaan niin iso vuori kiivettäväksi, että ollan ihan ensimmäisessä leirissä nyt ja huipulle on monta leiriä jäljellä.

Blogissa ponnahtelee näkyviin uusia juttuja

Blogissa tulee pomppimaan niin kauppa , myydään ja varmaan jotain muitakin linkki juttuja. Kerron nyt, että en ole muuuttamassa blogia kauppapaikaksi. Mulla käytössä oleva blogi alusta eli WP on moni ulotteinen ja helposti laajennettavissa milloin milläkin. Tiedän, että on bloggareita, jotka haluaisi nettikaupan omaan blogiinsa. Kokeilen siis kuinka ne toimii, jotta voisin auttaa muita bloggareita silläkin osa-alueella.  Toki käytän ihan olemassa olevia tavaroita, joita saa ostaa tässä opettelussa mutta en tiedä haluanko nettikaupan painetta harteilleni. Nyt siis saan leikkiä nettikauppiasta ilman stressiä onnistumiseen.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.