Blogi

Työkalupakki

Nokka kohti kevättä ja työkalupakin valmistusta.

Onnistuimme osumaan oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Tässä on todellakin tuurilla todella suuri merkitys. 

Olemme painineet koko täällä oloajan työkalujen hajanaisuuden kanssa. Niille on yritetty keksiä sitä THE paikkaa. Ihan siis tekemällä tehty ja vannottu ja vakuutettu itsellemme nyt se on tässä. Ei, ei olla onnistuttu se paikka on aina jotenkin väärä tai väärässä paikassa tai kylmä tai jotain… Nyt sitten löysimme Coca-cola kopin hintaan Coca-cola tölkkejä. Tästä teemme liikutettavan työkalupakin jotta työkalut vihdoinkin pysyisi siellä missä kuuluu ja löytyisi silloin kun niitä tarvitsee. Aikomuksemme on tehdä tähän työkalupakkiin sähköt, valot ja lämmitys. Lämmitystä edes sen verran, että pysyisi sulana ja uskaltaisi jättää akkutyökalut sinne talvella eikä ne olisi keittiössä koko talvea.

Nythän työkalut ovat levähtäneet niitä löytyy:

 • Saunalta
 • Sisältä
 • 2 eri varastosta
 • 5 eri autosta
 • Huussista
 • Maitohuoneesta
 • Lypsypaikalta
 • Näiden paikkojen väliltä

Jonkun silmään varmaan osui tuo viisi autoa. Kerrotaampas niistä:

 1. Honda CRV “neliveto” ensimmäinen korimalli eli ikää noin 18 vuotta. Tällä kuljemme etenkin talvella.
 2. Isuzu 4×4 oiskohan sillä ikää 28 vuotta. Peltoautomme jolla kuskataan paaleja laitumelle ja kuljetellaan tarvikkeita milloin minnekkin tontilla. Ei enää rekisterissä kun runko katkeilee milloin mistäkin mutta hitsaillaan parikertaa kuukaudessa takaisin kasaan.
 3. Ford Transit 10 henkilön kuljetin. Ikää 21 vuotta. Tällä kuljetaan kun koko perhe liikkuu. Tämän pitäisi majailla mummilassa kulkuvälineenä.
 4. Opel hätä ratkaisu ikää 24 vuotta. Ostettiin kun kaikki autot hajosi ja emännällä oli opiskeluiden takia pakko liikkua. Nyt koristaa pihaa ja odottaa kaunista päivää jolloin sille riittäisi aikaa hitsauksille. Muuten leimattavassa kunnossa, joten roikkuu vara-auton virassa tiukasti kiinni.
 5. Scania vaihtolava-auto, joka mahdollistaa monen moisia kuljetuksia. Ikää tälläkin kaverilla on yli 20 vuotta ollut nuorena Tanskalaisen tilan käytössä heinän ajossa ja jatkaa meillä sitä mitä on oppinut tekemään. Häntä voisi kutsua harraste ajoneuvoksi tai pelti lemmikiksi.

Siinä nyt törröttää kaksi vanhusta. Tuosta kopista tehdään työkalupakki.  Runko on rautaa, ulkokuori on popniiteillä kiinnitetty pelti, sisäseinät ovat filmivaneria, välistä löytyy kaksinkertainen styroks eristys, lattia vaneria, ovia on perässä ja sivussa. Oikeastaan sivussa ja perässä on tällä hetkellä vain aukot ovet puuttuvat. Pientä puuhastelua on siis luvassa tämän työkalupakin kanssa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Työkalupakki