Blogi

Myydään kaksi suomen kolmanneksi vaarallisimmaksi eläimeksi luokiteltua eläintä

Kuvittelin viime vuonna kirjoittavani tähän aikaan myynti-ilmoitusta lypsy lehmistä. Vasikoita ei pitänyt myyntiin tulla. Lypsettäviä lehmiä ei nyt kuitenkaan tullut myyntiin vaan sonni vasikoita kaksin kappalein.

Eläin kaupassa vedotaan välillä tunteisiin

Näytetään maailman söpöimpiä kuvia joissa on vastasyntynyt pienen pieni karva pallero. Näistä mitä me myydään tulee järjettömän kokoisia elukoita, jotka puskee raavaammankin ukon kumoon tai heittää päänsä yli ojaan. Nauta kun nyt sattuu olemaan top 3 sijalla suomen tappavimmissa eläimissä.

Eläinten aiheuttamat kuolemat Suomessa vuosina 1998–2011

1. Koiran hyökkäys/puremat – 15 ihmistä

2. Ampiaiset – 14 ihmistä

3. Nauta, lehmä, sonni – 10 ihmistä

Lähde: Iltalehti tässä linkki.

Saatetaan myös monesti ilmoittaa, että jos ei kukaan halua siitä tehdään makkaraa tai joutuu pataan. Ensinnäkin tulee paljon hyvää makkaraa ja nämä on jo sen kokoisia, että padankin pitäisi olla kookas. Tosi asia on, että joskus näistä tulee ravintoa ja se on syytä hyväksyä.

Myynti-ilmoitus

Myydään itäsuomenkarjan sonneja kaksi, yksin tai yhdessä.

Syntyneet Marraskuussa ja kohta voisi vieroitella jo pois maidolta. Juoneet vain lehmän maitoa jos ostaja haluaa juottaa juomarehua voidaan se vaiheittain aloittaa meillä. Näin välttäisimme vatsan menemisen sekaisin ja ripulisen ulostamisen.

Myymme ne nyt kun kuljettaminen ei vaadi raskasta kuljetuskalustoa.

Toivoisimme tietenkin, että poitsut pääsisi hommiin ja lisääntymään. Sukua nämä olisi valmiit jatkamaan tulevana syksynä/alku talvesta. Vasikointi menisi näin ollen keväälle/kesälle.

Syksyllä kun on hommansa hoitanut voisi siirtyä vihreämmille niityille. (Tätä ei ole pakko toteuttaa jos haluaa käyttää useammin)

Myytävät kummassakin reunassa.

Vetoan teidän tunteisiin kuitenkin: Jos ne meillä kovin pitkään on poistetaan niiltä kassit ja sen jälkeen ne on härkiä.

Nyt kun on kerrottu kaikki oleellinen ja ei niin oleellinen tieto niin päästetään teidät jännityksestä sonni kustantaa 200€/kpl.

Hinnoittelu on aina haastavaa. Nyt laitoin ensin tuon hinnan. Aloin sitten laskemaan kuinka monta litraa maitoa on mennyt nuilla suusta alas. Jos nyt ollaan kahden kuukauden kohdilla niin muutama litra on sinne kadonnut ja tulee katoamaan. Juotetulle maidolle ei tässä tapauksessa kannata hintalappua laittaa.

Mitä toivomme ostajalta

  1. Toivomme, että harkitset tarkasti tarpeen.
  2. Varaudut ottamaan suuren vastuun suuresta syöjästä.
  3. Hinnoittelu on muutenkin vaikeata niin älä tingi. Jos tingit niin se on loukkaus tekemäämme työtä kohtaan.
  4. Rekisteröitynyt naudan pitäjä ja voimassa olevat tunnukset. (Pyydämme etukäteen, jotta voimme olla varmoja asiasta.)
  5. Rehellisyyttä.

 

Lisätietoa, kysymyksiä ja ostohalukkuuden voi esittä viestillä meidän FB sivujen kautta viestillä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Myydään kaksi suomen kolmanneksi vaarallisimmaksi eläimeksi luokiteltua eläintä