Blogi

Traktorin viimeinen päivä

Kolme päivää pääsitte nyt seuraamaan kuinka onnistuu Korkealassa suunnitellut traktori työt. On mennyt vähän niin ja näin tuo listan toteutus. Nyt alkaa kuitenkin viimeinen päivä.

Osittain unohtunut lista:

  1. Kunnosta tietä
  2. Tasoita pikkasen pihaa
  3. Nosta Porinmatti sisälle
  4. Siirrä pari ikävässä paikassa olevaa runkoa, ettei auraajan linko hajoa niistä
  5. Kasvimaalle kehys
  6. Oli vielä jotain jota en nyt muista…

Listasin tähän mitä muistin ensimmäisenä päivänä.

Päivä 1.

Päivä 2. 

Tänään on onnistuttu pysymään suunnitelmassa

Ihan varmasti joku toteaa nyt, että niin vissiin…

Tietä on ehditty kunnostamaan hiukan tai oikeastaan aika paljon. Se olikin ehkä hiukan vaikeampaa kuin osasin kuvitellakkaan. Voi toki olla, että työkalukin oli hiukan erikokoinen kuin mitä aikaisemmilla kunnostajilla on ollut. Minun muistikuvissa, kun siihen on vaan tilattu mursketta ja vedetty mattoa. Joskus kun olin vaahtosammuttimen koko luokkaa peltokiviäkin on upotettu pehmeimpiin kohtiin (sen kyllä huomasi).

Tie itsessään on ollut kohtalaisen kiva ajella, vaikka siihen ei juuri ole uhrattu mitään, ei aikaa, eikä ajatuksiakaan. Jos sitä joskus on lanattu, niin se on todennäköisesti tehty 2-2.5 metriä leveällä lanalla suuren suuri jos. Nyt se lanattiin 3 metriä leveällä perälanalla, joka tuntui hiukan ylimitoitetulta, joka hidasti aika reilusti, kun piti puita kierrellä, ettei kovin pahasti kolistelisi. Erityisen tyytyväinen olen naapurille joka kävi vuosi sitten kaivamassa lypsyhuoneeseen vesijohdon ja ajeli kaivinkoneella tielle poistaen samalla tien reunasta isoimpia kiviä. Niitä ei onneksi tarvinnut nyt varoa.

Tie on nyt lähellä valtatien leveyksiä tai ainakin se nyt tuntuu siltä. Heinä kun on sivuilta vallannut tilaa reilustikkin paikka paikoin ja nyt se on kapeimmillaan 3 metriä ja leveimmillä kohdilla lähellä 5 metriä. Eli nyt on saatu tehtyä paikkoja joissa voi tulla vastakkain henkilöautoilla. Tähän mennessä se on vaatinut jommalta kummalta nelivetoa tai hyvää peruutus taitoa.

Pihalle ei juuri tehtykkään mitään, koska nyt on heinä pinnassa ja se estää mutaisen liukkauden. Viime syksy on niin lähellä, että muistimme kuinka liukas multaisen savinen pinta on.

Porinmatti on nostettu sisälle. Oikeastaan vasta kuistille, koska siihen loppui koneellinen voima ja tästä miehestä paukut liikuttaa sitä yhtään pidemmälle ilman, että lattia olisi vahingoittunut. Loppumatkaa joutuu nyt sitten hiukan pohtimaan.

Se tunne kun vaimo soittaa ja kysyy onko toiveita kaupasta. Ei ihan tällä hetkellä tullut mitään mieleen.

Rungot on myös ehditty siirtämään parempaan paikkaan tai ainakin lingon ulottumattomiin toivottavasti.

Kasvimaalle kehys on vielä vaiheessa mutta kehyksen tarpeet on siellä päin, jos teenkään sitä kehystä. Aloin pohtimaan olisiko se kivempi ilman kehyksiä.

Näin kirjoitettuna tämä päivä näyttää ihan loistavalta eiköstä joo

Todellisuus löi tänään välillä hiukan kasvoille ja suunnitelmat joutuivat hiukan elämään. Tämä päivähän oli päivä jolloin tämä mies oli kolmin lasten kanssa, koska kauniimpi puoli oli sairaalassa synnytykseen liittyvissä tarkastuksissa.

Synnytys totta tosiaan. Se on meillä tästä päivästä eteenpäin vahvasti läsnä. Lampaiden pitäisi alkaa karitsoimaan tai siis aloitti tietenkin jo tänään reippailla kolmosilla. Huomenna saattaa tulla seuraavat tai jo yöllä. Kun ne on saatu mailmaan, alkaa naudoilla paukkua lasketut ajat ja ne kilpailee kumpi ehtii ensin vasikat vai ihmislapsi.

Traktori hommat loppuvat toistaiseksi. Ehkä kevyt traktori kärpänen puraisi…

Yksi kommentti

  • Eetu

    Nuo traktorihommat on kyllä aina ihan mukavia projekteja ja pääsee leikkimään. Meillä oli myös landella vaikka mitä projekteja tiedossa, mutta eikö juuri silloin simahtanut koko kone ja piti tehdä traktorin korjaus tuttavan kanssa, joka osaa korjailla. Tuo lanaus on kyllä hyvä teidän tielle, että pysyy parempana eikä tule mitään kasvustoa.