Blogi

The työkalupakki saatiin auton päältä pois

Olen niin täpinöissäni tästä väli keväästä. Tekemistä tuntuisi taas olevan enemmän kuin mihin kaikkiin ehtii ratkeamaan. Olisi siis “tärkeämpääkin” tekemistä mutta kun. Juurikin niin selityksiä ja tekosyitä keksii kyllä.

Nyt kuitenkin käytin tätä tekosyytä, että on lämmintä ja viitsin käynnistää urhoollisen työkoneen nimeltään Scania. Sen päällä on jo muutaman kuukauden ollut The työkalupakki. Sitä ei ole päässyt oikeastaan ihailemaan, eikä suunnittelemaan, kun tikapuu kikkailu ei ole innostanut. Scanian käynnistystä olen vältellyt, kun tämän laitoksen hakureissulla tankkasin kesädieseliä ja tuli kovat pakkaset, jonka seurauksena suodatin tukkeutui. Vaihdoin suodattimen ja laitoin tankkiin diesel 100:sta mutta varmempi oli odotella leutoja kelejä.

The työkalupakin esittely

Ollut Veikko Virtanen KY Helsinki yrityksen auton päällä aktiivisen uran Coca-Colan jakelussa. Sen jälkeen joidenkin mutkien kautta päätynyt Porvooseen ratsastuskoululle lautavarastoksi. ja nyt tuli meille.

Sivussa on iso oviaukko jossa ilmeisesti on ollut jonkinlainen sähköisesti toimiva nostin tai jotain. Täyttä varmuutta ei ole mutta ohjaus nappulat löytyy vielä muuten on purettu joskus.

Perässä on ollut hydraulisesti toimiva perälauta joka on purettu pois nappuloita myöden.

Sisällä kopissa on filmivanerointi ja eristys on myös. Eristys nyt ei ole 3cm vahvempi mutta tyhjää parempi kuitenkin. Vaneri vahvuus on vajja 10mm. Runko on rautarunko ja lähes kaikki on kiinnitetty popniiteillä kiinni.

Ilma suurempia hifistelyitä saa pari iltaa taistella, että kaikki paikat jotka nyt repsottaa on takaisin kiinni. Osa niiteistä on katkennut reikiin, osa levyjen reijistä on revennyt ja listoja hukassa. Veikkaan, että sen vapaan ajan mitä nyt keväällä vain on käytettävissä saa katoamaan konttiin. Pesu juttuja kun ei voi edes harkita pakkasaikaan.

Perään laitettu metallivahvike ei ole enää ihan vahvimmassa kunnossa. Pitää pohtia tuleeko siihen uutta metallia vai korvataanko vanerilla.

Mikä on The työkalupakki?

Hirmuisen hieno ajatus työkaluille, jotka eksyvät aina väärään paikkaan. Olemme paimentaneet työkoneitamme ja käsityökaluja milloin mistäkin. On yritetty pitää niitä varastossa mutta jotenkin kummasti ne kulkeutuu jonnekkin muualle. Niille on kehitetty monia paikkoja, joissa ne ei vain halua asua.

Nyt kun tiedämme muutaman projektin tulevan lähivuosina niin ajattelimme laittaa työkalut The pakkiin, jotta tämä kulkee sinne missä tarvitaan. Samalla ajatus, että sirkkeli ei enää koskaan menisi sisälle. Hitsauskone ei enää koskaan vain nosteta auton perään, kun alkaa satamaan. Joskus on ollut hitsauskone kaupassa käymässä kun sitä olisi tarvinnut. Yritämme siis luoda paikan, jossa työkalut viihtyisivät ja olisi helppo myös palauttaa paikoilleen.

Tätä tullaan sähköistämään ihan senkin vuoksi, että latausta vaativat laitteet eivät eksyisi kerääntymään pistorasian viereen jonnekkin. Samalla myös hitsauskone pysyy kiltisti kontissa kiinni, kun saa sille sähkön sieltä.

Tämä on yksi suuntana omavaraisuus sarjan listalla olevista töistä. Jos haluat nähäd mitä muuta on listattu niin kurkkaa täältä.

Aikaisemmin The työkalupakista kirjoitin näin kun se saapui.

2 kommenttia