Blogi

Suuntana omavaraisuus -23 Bloggarin oma tarina

Tämä kirjoitus on osa #Suuntanaomavaraisuus sarjaa. Sarjaa on tehty nyt jokunen vuosi ja mukana ollaan oltu alusta asti ja Satu Tsajut.fi bloggari jaksaa meitä kaitsea ja suitsia kirjoittamaan. Kiitos Satu!!!

Blogin ensimmäinen kuva

Blogi alkoi

Aikojen alussa oli Face, Insta, youtube ja Heikki. Tuli koululla kilpailuksi SOME joku… en voi enää muistaa mikä se tarkalleen oli mutta näkyvyyttä piti olla. Sitä sitten metsästettiin niin, että kiltin helmat lepatti pitkin Ylläksen rinteitä kun laskettelin sieltä Stigalla Pellen (Sampo Kaulanen) kanssa kilpaa. Toki sain näkyvyyttä, mainetta ja kunniaa. Tein tietenkin vielä muutaman erilaisen haasteen ja nekin sai näkyvyyttä ihan kivasti. Kun tuli palkintojen jaon aika niin voittajaksi pokkasi poniblogi jonka kirjoittaminen oli lopetettu jo kolme vuotta aikaisemmin enne kilpailun alkua. Tästä ihan hiukan tai jopa paljonkin kimpaantuneena päätin, että kyllä minäkin osaan kirjoittaa yhden merkittävän lukijakunnan saavuttavan blogin. Tämä tosin hautui vielä vuoden jos toisen ennen toteutustaan.

Blogin kun sain aluille muotoutui se sellaiseksi historian muistiin kirjoitukseksi. Eli kirjoitin realiajassa muistiin tilan tapahtumia. Se oli silloin se helpoin. Sitten päädyin hiukan tutkimaan asioita joista sitten kirjoittelin koosteita. Nyt blogi on jäänyt hiljaisemmaksi kun tila pyörii paikoillaan samaa kaavaa päivästä toiseen. Toki kehitystä on luvassa mutta vielä se on paperilla.

Blogi on antanut paljon

Blogin kautta on päässyt tutustumaan monenlaisiin ihmisiin ja sieltä on löytynyt hurja voimavara, joka ei näy mutta on läsnä. Me ei puhuta, me ei kerrota, me ei pyydetä, mutta me huomaamme. Pienet muutokset saattavat pistää jonkun laittamaan viestiä, että onko kaikki ok? tai jos paha tilanne on ilmeinen niin miten olisi jos vähän jeesattaisiin ootteko huomanneet? Sitten vaan toimitaan tilanteen mukaan mutta ei juoruilla turhia, vaan toimitaan.

On toki tullut myös kohtaamisia ja ihania sellaisia. Meillä on käynyt opiskelijoita päiväseltään haastattelemassa ja on opiskelijoita jotka ovat asuneet täällä seuraten meidän arkea. Taitaa meidän elämästä olla jo pari väitöstyötä ja opinnäytetyötä ja jotain muuta tutkimustyötä. Opiskelijoina on ollut kuvaajia, kotitalousopettajaa, lähihoitajaa, hoitajaa, kätilöä, eläinlääkäriopiskelijaa ja lista jatkuu. Sitten on ollut toimittajat ja kuvaajat siihen päälle joidenka kanssa on tullut jonkun verran oltua yhteyksissä.

Lehtijuttujen kautta on taas tullut ihmisille helpommaksi lähestyä ja tunnettavuutta. Välillä ehtii tämän unohtamaan varsinkin kun nyt työnkuva ja ympäristö on muutakin kuin omaa tilaa. Tuntuu välillä hauskalta kun työnohessa, joku tunnistaa vanhan lehtijutun kautta.

Blogin tulevaisuus

Kuka tietää? En minä ainakaan vielä. Yrittäminen on luonut omia paineita ajankäytölle ja ajan ottamiselle eri asioihin. Nyt yritän siis saada muutamaakin sivustoa tehtyä tässä samalla ja sitten on päivätyö ja muutamat kesä projektit ja lisätyöt.

Olen pohtinut kun tuota turvetta olen tuossa nyt nostellut jokusen vuoden. Kesällä nevan kutsun kuulen niin haluaisitteko nähdä kuinka turvetta tuotetaan? Kun olen sitä hiukan jo salaa halunnut tallentaa kuvin ja tekstein, jotta tämä osa tulevaa historiaakin jäisi kirjoihin ja kansiin. Toki kuvaamaan ehtii yleensä silloin kun jokin on mennyt pieleen…

Meinasi unohtua, että piti vielä linkittää joku vanha julkaisu

Eletään vuotta 2016 silloin on ollut jo omavaraisuus yhteiskirjoitus. Kirjoitus osuu toukokuun loppu puolelle kun julkaisuaika oli vähän toinen. Silloin nauravainen isäntä on hellinyt lukijoitaan.

https://www.korkeala.fi/omavaraisuuden-ja-omaperaisyyden-rajalla

Bloggareita on muitakin kuin minä, vaikka aina ei uskoisikaan. Tuossa alla on sellaisia huippu hyvien bloggareiden blogeja joita kannattaa käydä lukasemassa. Heillä on suuren suuri sydän.

Kasvuvyöhyke 1

Maijalassa https://www.maijalassa.com/haaveita-ruokaturvasta-ja-kestavammasta-maataloudesta/

Kakskulma https://kakskulma.com/miksi-kirjoitan-blogia/

Jovela https://www.omavarainen.fi/l/maaliskuu2023/

Krutbacken https://www.krutbacken.fi/pienviljelyn-vaikutus-omaan-kulutukseen–suuntana-omavaraisuus-maaliskuu-2023

Kasvuvyöhyke 2

Päiväpesän elämää

Pilkkeitä Pilpalasta https://pilkkeitapilpalasta.blogspot.com/2023/03/suuntana-omavaraisuus-15-nalka-pois.html

Kasvuvyöhyke 3

Tsajut https://tsajut.fi/suuntanaomavaraisuus-2023-osa-3/

Harmaa torppa https://www.harmaatorppa.fi/2023/03/pienviljelijan-ruokaturva.html

Villa Varmo https://www.villavarmo.com/post/miksi-kirjoittaa-blogia

Caramellia https://caramellia.fi/maalis2023/

Rakkautta ja maanantimia https://rakkauttajamaanantimia.blogspot.com/2023/03/suuntana-omavaraisuus-2023-osa-3-miksi.html

Evil dressmaker http://www.evildressmaker.com/?p=17186

Sanni ja farmi http://www.sannijafarmi.fi/2023/03/suuntana-omavaraisempi-elama.html

Sininen tupa https://sininentupa.blogspot.com/2023/03/nalka-pois

Kasvuvyöhyke 4

Puutarhahetki https://puutarhahetki.blogspot.com/2023/03/unelmana-omavaraisempi-elama-siemenet.html

Kasvuvyöhyke 7

Korpitalo https://korpitalo.wordpress.com/2023/03/06/maaliskuu-23-miksi-blogi/

3 kommenttia

  • Jovelan Johanna

    Taitaa olla niin, että poniblogi on jo unohdettu ja sua tuntemattomat moikkaavat kylillä, koska olet kirjoitellut ja laajentanut tarinaasi kirjoitusten ulkopuoliseenkin läsnäoloon.

    Turpeen tuottamiseen liittyvä postaus kiinnostaa kovasti. Tee se ihmeessä!

    Hyviä vointeja ja hyvää alkanutta kevättä sinne Korkealaan.