Blogi

Meni niin kuin Korkealassa

Tätä on tullut viljeltyä blogissa jonkun verran. Aloinkin pohtimaan mitä sillä yritän viestittää. Kaikki tuntuu tietävän sanonnan: meni kuin strömsössä.

Leivonnassa ja kokkailuissa tämä (saattaa) tarkoittaa: Ihan kaikki mausteet, ainekset tai paistoaika. Ei ole natsannut reseptin kanssa mutta vahingosta on tullut paremman makuinen kuin alkuperäinen.

Remonteissa ja korjauksissa: Tarkoitus on vaikka vähän laitella repsahtaneita lautoja kiinni. Kuin huomaamatta laudan kiinnitys on unohtunut ja tilalle on rakennettu uusi rakennus. Saattaa toki myös käydä niin, että muutaman laudan kiinnitys on muuttunut kaikkien lautojen irroitukseen, seinä on eristetty ja kaikki seinälaudat vaihdettu. Lähtökohtana on siis ollut pieni siistiminen kunnes Korkealan hulluus on iskenyt ja homma paisunut pienestä suureen. Tässä ei yleensä mene kovin kauaa.

Sitten koneiden kanssa tämä tarkoittaa: Kone oli ihan ehjä, kun viimeksi käytettiin mutta uudelleen käyttöönotossa huomataan renkaan olevan tyhjä. Joten ajateltu homma hiukan viivästyy, kun koneeseen siinä samalla tehdään öljyn-, putsareiden- vaihto, rasvaus ja totaallinen pesu. Josku tähän oheistoimintaan menee muutama päivä ihan huomaamatta.

Puutarhassa tämä taas saattaa tarkoittaa: Leikataan nurmikkoa marjapuskien juurilta. Siinä samassa tuleekin leikattua myös puskat ja lannoitettua ehkä vielä muutama tuki. Muutama puska ottaa jalat alle ja vaihtaa paikkaa ja uudesta paikasta joku toinen siirtyy jonnekin josta taas. Puhumattakaan, että edellä olleet toimenpiteet on tehty leikkurille samalla.

Kasvihuone on tähän asti ollut pahin: Päätimme purkaa vanhan lumen alla antautuneen kasvihuoneen. Päätimme myös, paikan olevan täysin väärän. Kuinka ollakkaan, kun purimme kasvihuonetta alkoi perustuksien purkaminen säälittämään ja teimme niille uuden. Uusi oli jopa väärän kokoinen ja edelleen väärässä paikassa. Se on kuitenkin osoittautunut aivan loistavaksi paikaksi ja oikean kokoiseksi testauksien kannalta.

Sitten on vielä se uusi kasvihuone, joka ei ehtinyt kesällä valmistua. Aloin laskemaan kulmia ja lumikuormia. Laskin ja laskin kunnes jostain tyhjästä sen kummemmin hakematta löytyi kaalinviljelijä, joka oli purkanut kasvihuoneen toiminnan kutistamisen vuoksi. Siihen loppui laskeminen ja tuleekin tehdastekoinen kasvihuone.

Eläimet ovat myös oppineet hyödyntämään: Tilan omaa sanontaa. Jos lähdetään kaikki reissuun ja eläimillä on hoitaja. Poikiminen on varmaa. Välillä tuntuu, että on ihan neitseellistäkin lisääntymistä tapahtunut. Kaikki menee kuitenkin hyvin tai jopa loistavasti.

Kaikkia näitä yhdistää se, että tekemisen jälkeen tulee huokaistua, sehän meni taas niin kuin Korkealassa.

2 kommenttia

  • Katja

    Eli eskaloituu aika nopeesti hommat… 😀 Ihan mahtavaa! Tuollaisella tarmokkuudella ja puuhahengellä saa älyttömän paljon aikaiseksi. Hyvä, te!

    • Isäntä

      Toki joskus käy myös niin, että suunnitelmissa on kuokkia kasvimaata mutta tapahtuu jotain. Illalla huomaakin kasvimaan olevan tekemättä mutta jokin muu on muuttanut muotoaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.