Blogi

Wolseley clipvac karvanleikkuukone

Wolsey on vanha maatolous merkki, joka on arvostettu ympäri pallon.

Irlantilainen Frederick York Wolseley toimi Australiassa lampaan keritsijänä. Hän oli tekniikasta kiinnostunut, joten päätti suunnitella keritsinkoneen helpottamaan työtään. Vuonna 1886 Wolseley haki patentin keritsinkoneelle, jota hän alkoi valmistaa seuraavana vuonna käynnistämässään yrityksessä nimeltä ”Wolseley Sheep Shearing Machine Company”. Koneita valmistettiin aina 1970 luvulle asti Wolseley nimen alla. Lisää tietoa.

Kuinka koneet löysi tiensä meille?

Mieluusti tuijottaisin tuota kaunista kromista keritsintä. Se on jotenkin huumaavan kaunis. Samalla pohdin kuinka joku noin vanha käyttöesine voi tulla meille, jota ei ole käytetty vielä koskaan. Mukana tuli myös toinen, jota on käytetty joka on myös sympaattinen samanlainen krominen karvanleikkuukone. Se ei kunnoltaan häpeä käyttämätöntä konetta.

Näiden lumoavien koneiden omistaja näki jutun Maaseudun Tulevaisuudessa ja totesi meillä olevan sellaisen lypsykoneen johon nämä koneet sopivat. Karvanleikkurit toimivat alipaineella, jonka tuottamiseen käytetään lypsykonetta. Joskus siis riittävän vanha kone avaa ovia. Hän oli yhteydessä toimittajaan ja toimittaja välitti viestin meille. En osannut aluksi oikein suhtautua asiaan millään tavalla mutta rohkenin viestittelemään. Niin tulivat koneet postilla meille. Artolle suuri kiitos ja näkyillään sopivassa välissä.

Tiedättekö kuinka tekisi mieli lähteä koneita testaamaan ja ottaa lehmiltä karvat pois. Siis ihan hurjasti mutta on tuo pakkasjakso vasta tulossa, joten ei voi.

Ihailkaa kuinka hieno krominen muotoilu lähes veistoksellinen käyttöesine. Puhumattakaan, että mukana on putsausharja ja ohjekirja. Olen hurmioitunut näistä koneista.

Laitetaampas aarre takaisin laatikkoon odottamaan kesää.

2 kommenttia

  • marketta

    Voihan juku! On tässä maassa vielä ihania ihmisiä olemassa! Uskon, että laitat sitten käyttökokemuksia koneista, kun pääset niitä testaamaan.