Blogi

Kevätmessut 2019 lapsen silmin

Messut on ennen ollut meille työtä. Joten nyt jouduin tilanteeseen jossa olen vieraana. Idea on siis yllättävän tuttu, jotenkin vain olen tottunut tuusaamaan ja häärimään messuilla. Päätin siis lähestyä messuja nyt uudessa valossa. Otin käyttööni oppaan messuille ja en tietenkään messujen järjestäjältä vaan oman 4 vuotiaan tyttären. Nyt siis pääset seuraamaan kuinka tämä pieni tyttö näkee messut.

Kevät messut 2019 kuinka me käydään näillä messuilla?

Julkaissut Korkeala Torstaina 4. huhtikuuta 2019
Tytön silmiin osui heti tämä, jota oli kiva serata. Kuvaaja: Taimi 4v.

Jo portailta näimme tämän masiinan, joka pyöri ja hyöri pitkin nurmi kenttää. Osastolla oli hienot lauta polut joihin torppasimme itsemme tuijottamaan tätä masiinaa, joka pyöri ja pyöri vailla minkäänlaista määränpäätä. Tämä oli toki todella viihdyttävää meille kummallekin. Tosin osastolla oleva henkilökunta ei meitä huomioinut vaikka tyttö kyselikin minulta tekniikasta myyjän läheisyydessä. Tyttö kyseli kuinka kauan tuo liikkuu ennen kuin se menee uudestaan lataukseen, kauanko se lataus kestää, miksi se ei mene tuonne betoni lattialle? Näihin parhaani mukaan yritin vastata.

Onko vanhempi lapsi yhdistelmä hankala lähestyä?

Tuollainen kysymys heräsi tällä ensimmäisellä osastolla. Osastolla oleva henkilökunta kyllä näki meidät mutta ei lähestynyt meitä. Otetaanpas selvää.

Messuväki näkee mitä tahtoo. Kuvaaja Taimi 4v.

Tähän messuväen tyyliin törmättiin moneen kertaan. Kun tyttö yrittää ottaa kuvaa laajempaa kuvaa messuosastosta niin kuvassa on vähintään kaksi keskivartaloa. Olimme siis ilmaa myös messuilla kiertäville asiakkaille.

Live seikkailu jatkuu.. kuinka messu vieraat huomaa pienen kuvaajan.

Julkaissut Korkeala Torstaina 4. huhtikuuta 2019

Kuinka saat messuväen huomioimaan metrinmittaisen tytön? Tätä eteen kiilaamista oli paljon. Metrin tappi oli kaikille ilmaa. Päätin, että kuvaan kuinka ihmiset käyttäytyvät pientä ihmistä kohtaan. Arvatkaapa vaan silloin tästä metrin tapista tuli näkyvä. Kukaan ei kiilannut kukaan ei mennyt eteen kun hän kuvasi. Tarvitaan siis kuvaaja, jotta metrinmittainen blogi kuvaaja huomataan.

Kuinka pienen ihmisen kiinnostus herää

Netrauta osasi. Kuvaaja: Taimi 4v.

Osastolla voi herättää pienen ihmisen mielenkiinnon niin vanhempikin pysähtyy. Tämä näkyin kauas ja oli kuin magneetti ihastelimme palloja uudestaan ja uudestaan. Olin jo monesti nähnyt pallot, joten katse harhaili jo kaasugrillien maailmaan, joita osastolla oli.

Jätkiä ja jätskiä vähän lisää. Kuvaaj: Isäntä

Tällä jäätelö osastolla oli huomioitu metrinmittaiset tyypit. He näki jäätelölaariin ja mainokset heidän silmien korkeudella. Miten huomaavaista kohde yleisö kun on yleensä juuri ennakkoluulottomat pienet tyypit. Palattiin muuten muutamankin kerran jäätelälle oli niin hyvää.

Kevät on tullut ja linnut puutarhaan Kuvaaja: Taimi 4v.

Yksin kulkiessa olisin nämä linnut ohittanut huomattavasti nopeammin mutta lapsen opastuksella niin meni hetki jos toinenkin lintuja katsoessa.

Joskus pieni juttu saa lapsen pysähtymään. Kuvaaja: Taimi 4v.

Yleisesti ottaen ohitettiin osastot jotka alkoi vasta pöytätasosta ylöspäin. Niin minäkin tekisin jos näkisin vain ruukuja ja nähtävä olisi siellä korkealla jossain. Jos taas ruukkujen välissä on jotain nähtävää niin se kiinnostaa lasta ja saa perheen hiljentämään tai pysähtymään.

Osasto jossa ei ollut mitään korkealla. Kuvaaja: Taimi 4v.

Tämä sammakko prinssi on kyllä ollut mieleen kamerasta löytyi varmaan kymmenen kuvaa eri suunnista. Tämä osasto otti huomioon juurikin lapset ja perheet. Kun lapselle on katseltavaa on helppo tehdä vanhempien kanssa kauppaa.

Laattoja puutarhasta Kuvaaja: Taimi 4v.

Joskus lapsi jää myös hämmästelemään lappujen asettelua. Viestit maassa on myös yllättävän hyvä keino saada pysähtymään ja ihmettelemään.

Ilta alkoi laskeutua kun lähdimme kohti kotia. Kuvaaja: Taimi 4v.

Päivä oli pitkä ja aikaa meni autossa istumiseen ihan kivasti.

Tankattiin kun lähdettiin. Karua kieltä liian ajattelevasta autosta.

Meillä oli mahtava messupäivä!

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *