Blogi

Kesähuoneen muutos osa:2 maalaus

Edellisessä kerroin mitä olisi tarkoitus tehdä mihinkin kohti huonetta. Vähän tuli myös taustoja ja elämäntilannetta esiteltyä siinä. Jos haluat palata siihen niin tästä pääset.

Aloitamme muutoksen maalauksella. Se on jo itsessään ihan syvältä mutta kun joutuu jättämään huoneeseen huonekaluja siirrettäväksi, niin menee vielä hermotkin. Samalla menee myös aikaa ihan turhan paljon. Eteneminen on mitä on ja perhe lähtee evakkoon, jotta maalus aikaa saa vuorokauteen lisää. Remppa aikaa meillä on “lypsyjen väli”. Lapsilla on jossain mittakaavassa aikainen nukkumaan menoaika. Meistä se on normaali mutta aiheuttaa pientä aikataulu painetta eli kello 19 ollaan jo sängyissä. Tästä syystä lähetin loppu perheen toiselle tuvalle yöksi. Näin sain tarvitsemani ajan maalaukseen.

Valkoinen on aina valkoinen eikä ole minulle se lempiväri. Yritinkin puhua läpi, että jos ja kun nyt on lautapinnalla niin voisin maalailla sen Kuubalaiseen tyyliin. Olisin voinut maalailla pastelli väreillä laudan sieltä täältä ja sinne tänne. Kuten jo arvaatte ei mennyt läpi. Mua muistutettiin, että jokainen sävytys maksaa erikseen ja litra hintakin on suurempi pienissä purkeissa.

Maalauksen aikaisia kuvia

Lasten huone on nyt kalkkimaalattu valkoisella. Tuota tavaraa on ihan törkeän paljon siirreltäväksi. Vasemmassa nurkassa on sängyt jotka tulevat lapsille. Ne on olleet keskustassa sijaitsevassa tehtaassa varmuus varastossa, jos jotain sattuisi niin olivat velvoitettuja tarjoamaan suojaa kansalaisille. Nyt elämme niin vakaita rauhan aikoja, että saivat myydä ne pois. Todella kestäviä ja pieneen tilaan saatavia pinottavia sänkyjä. En todellakaan ollut pahoillani, että sain niitä ostaa.

Vanhempien makuuhuone Maalauksessa on vähän, koloja koska oli unohtunut joitain kiinnikkeitä seinään. Kalkkimaalilla ei onneksi tullut ihan niin valkoinen kuin pelkäsin. Kuvassa näkyy tuollainen pino valkoisia neliöitä. Tulen niitä hyödyntämään tässä huoneessa vähän siellä täällä. Laatat on purettu jonkun talon katosta jo muutama vuosi sitten. Olen hillonnut niitä jo siis pari vuotta samalla manaten taas ne on tiellä. Kevyitäkään kun ne ei ole kun ovat puuta ja kovalevyä.

Toimisto nurkkani on myös valkaistunut. Kunhan saa viereisetä huoneesta tavaraa takaisin niin tuo sänky kyllä lähtee sinne. Toki ollut hyvä paikka säilöä kaikkea turhaa tarvittavaa romua maalauksen aikana.

Pihinä ukkona lantrasin Valttia 1/9 eli yksi osa Valttia ja yhdeksän osaa rypsi öljyä. Kuivumis aika piteni jonkin verran mutta lakkabensiinillä olisi taas saanut lyhennettyä. Päätin ottaa pidemmän kuivumisen ja pienemmän käryn. Kun ulkokäyttöön on alunperin tehty.

Pinta on vain kevyesti hiottu. Halusin säästää kaikki muistot ja osittain kuvitellut tapahtumat. Lattiasta kun löytyi moottoriöljy tahroja, keittiön tuolin maalia, punamultamaalin roiskeita, ehkä siellä on myös pappatunturi joskus käynnistynyt, kun on nokea räkinyt ja saattaa tervapurkkikin olla joskus vuotanu oman jälkensä.

Saan lattian siis hiukan tummemmaksi mutta läpikuultaa kaikki entisaikain muistot (kuvitelmat).  Tarkoitus on tasoittaa värejä lattiasta ei todellakaan kadottaa. Nämähän ovat siis raakalautoja, jotka ovat saappaiden alla hioituneet kuudenkymmenen vuoden aikana.

Eteinen tehtiin vähän samalla tavalla ja sen voit lukea tästä.

Seuraavaksi esittelen Lastenhuoneen.