Blogi

Hiljais eloa vai jotain muuta.

Pieni tauko tuli päivityksiin. On vain välillä pakko tehdä voimaannuttava tauko someiluun.

IMG_2581[1]

Nyt oli aika pitää taukoa somesta. Olen ollut kaksi vuotta kytkettynä koneeseen koulun ja opiskelun takia. Perhe on jäänyt vähemmälle, kun on täytynyt tehdä niin raportteja kuin tehtäviäkin. Tietokone ei ole ollut näin täysipäiväisesti läsnä elämässäni. Päivät on mennyt tiloilla ja yöt tietokoneen näytön valossa.

 

Olen ollut se “kiireinen vanhempi” jonka mailman on täyttänyt koulu, poikimiset ja jatkuva valppaus lähteä. Nyt huomaan kuinka se on syönyt minua. Ei meinannut jaksaa mitään. Akkujen lataus tuli enemmän kuin tarpeeseen. Olen yrittänyt ottaa arjen pienistä iloista taas kaiken irti.

IMG_3657[1]

Kiireisestä vanhemmasta välittäväksi isäksi

Kevät tuntuu tulevan vaikka välillä tuntui, ettei lumet sula ikinä. Nyt olen nauttinut lasten kanssa tekemisestä. Ollaan tehty tiehen puroja,  jotta kuivuisi nopeammin ja kestäisi auton painon. Pieniä asioita yhdessä tehden ja toisiimme tutustuen.

Aina en ole ehtinyt antamaan aamu- tai iltahalia. Kun kello soi 4:30 ja aamukahvit katoaa kitusiin. Auto starttaa kohti uutta päivää ja aamuinen pimeys on vielä sorateiden yllä. Ilta saattaa joskus olla jo pitkällä kun auton nokkaa kääntyy takaisin kotiin. Saavun kotiin kun perhe nukkuu ja lähden ennen kun ovat heränneet. (Tästä kirjoitan tarkemmin jossain vaiheessa.)

Halit ovat olleet meille aina tärkeitä. Vaikka kotonakin on aamutoimet niin aamu halille on aina aikaa.

Voiko someen jäädä koukkuun?

Tunnustan. Ensimmäinen ilta ilman, että menin facebookkiin oli hyörimistä ja pyörimistä. Pohdin sängyllä pitäisikö ihan nopeasti käydä kurkkaamassa mitä sinne on tullut. Pysyin kovana ja en mennyt. Olinhan itselleni tehnyt tavoitteen olla viikko ilman somea. Jouduin sanomaan itselleni: some on tuonut sinulle pahan olon miksi menisit.

Mihin vapautunut aika on mennyt?

Suurin ja hienoin juttu on saunan siivous. Olen siitä niin iloinen kevät tuli. Ikkunoista poistettiin lisäeristeet ja tuli valoa. Tämä laittoikin aivot asentoon kevät siivous. Pihassa on vielä lumet joten tämä on oikea aika siivota.

Tietenkin on myös tullut projektien aikataulutusta ja joidenkin projektien jatkoa. Turhin on ehkä peräkärri projekti se on jäätyneenä maahan. Kuitenkin into jatkaa maalin poistoa on niin kova, että lapioin itselleni poteron, jotta pääsin sitä hiomaan. Maalit ja muut on jo valittuna mutta väri taitaa vaihtua.

Retkiä ihania pieniä retkiä tyttären kanssa. Kaupunki käynnin yhteyteen päätettiin tehdä retki jäätelölle. Oli postipakettia ja kaupassa käyntiä kuitenkin nimesimme sen jäätelö retkeksi. Kaikki muu tehtiin siinä sivussa. Puhuimme koko matkan jäätelöistä tämä pieni asia tuli suuren suureksi meille molemmille.

Käytiin myös ankka retkellä, joka oli auton käyttö huollossa. Värittelimme värityskuvaa kun tuli kinaa ankan jalkojen väristä. Autolle oli sovittu huolto ja tutulla oli ankkoja matkan varrella. Keskustelimme taas retken aiheesta koko matkan. Vaikka kävimme kahvilla ja mehulla oli tärkein ankan jalat.

Nyt on suunnitteilla metsä retki. Erimielisyyksiä on mitä metsässä syödään. Mielelläni grillaisin makkaraa, kun tytär haluaisi syödä perunaa.  Katsotaan miten meidän neuvotteluissa käy.

2 kommenttia

  • satu

    Sometauko tekisi hyvää. Oikeastaan odotan kesää ja lomaa, kun saa livahtaa koneen ääreltä ulos ja ei ole mitään pakkoa avata konetta.

    • Isäntä

      Pienikin tauko tekee hyvää. Ympäristö on nyt niin nopeassa muutoksessa ja kevät pukkaa päälle väkisin. Ennen kuin huomaakaan on kesä ja lämpöiset päivät. Nauttikaamme niistä!