Blogi

Taas kaikki menee niin kuin Korkealassa

Meillä on nyt muutaman päivän käytössä traktori, jossa on etukourmaaja ja takalana. Tälle tehtiin tarkka TÄYTYY TEHDÄ lista.

Osittain unohtunut lista:

  1. Kunnosta tietä
  2. Tasoita pikkasen pihaa
  3. Nosta Porinmatti sisälle
  4. Siirrä pari ikävässä paikassa olevaa runkoa, ettei auraajan linko hajoa niistä
  5. Kasvimaalle kehys
  6. Oli vielä jotain jota en nyt muista…

Aamulypsy kun oli tehty…

Kyllä käynnistyi traktori! Arvatkaa teinkö mitään mitä on listassa? No en tietenkään!!! No mitäs veikkaatte, että aloinkin tekemään?!?

Aamu oli hiukan utuinen ja päätin että nyt on hyvä tilaisuus käydä kääntämässä “piilokomposti” juu se on aika iso ja hukkaan sinne heinää ja milloin mitäkin. Sehän kääntyi tosi kivasti ja nopeasti. Siinä vieressä on tai siis oli maakasoja, jotka päätin tasoittaa kun kerran kone on vieressä.

Alue näytti tasaisena isommalta mitä olin ajatellut. Siitä tulikin mieleen, että kun ensivuonna pitäisi keskittyä kasvisten kasvattamiseen niin, jos tekisin sen sinne ainakin osittain. Hyvin tämäkin vaihe meni kuskailin vähän lantaa, multaa ja purua. Puru kun on ollut kasassa jo jonkin aikaa lautojen sahauksen jäljiltä. Se on ehkä jopa muodostunut typeräksi puru vuoreksi jota karttaa. No nyt sitä ei enää ole…

Tässä hommassahan nyt ei kauan mennyt, joten jää aikaa myös niille listalla oleville. Niinhän sitä luulisi. Ei katsos, kun tuli tämä kasvismaa ja oja on ikävästi kulkureitillä. Siihen pitäisi tehdä silta tai jotain. Jos taas ojaan laittaisi rummun niin se voisi olla parempi.

Nurkista löytyi rumpu, joka on kolmisen metriä pitkä. En raaskisi kyllä katkaista. Miten tämän nyt tekisi. No käydään sovittamassa jos se putki kertoisi missä sen on hyvä olla. Tiedättekö se kertoi, että sen on hyvä olla kasvihuoneen päädyssä olevassa ojassa ihan kokonaisena.

Hiukan ahdasta siitä kulkeminen kyllä jatkossa taitaa olla.

Tästähän siis ajatus lähti vyörymään kuin lumipallo rinteessä. Olisikohan marraskuussa aikaa ottaa kasvihuoneen päästä kiinni ja vetää sitä vähän pidemmäksi. Sehän olisi sitten kesälle valmis ja valmistuisi ajoissa. Nyt on kone pihassa niin jos pikaisesti tasottaisin pohjat kasvihuoneen laajennukselle, kun ei tässä tainnut muutakaan olla listalla. Ei siinä nyt kovin kauan voi mennä.

Nyt on pohjat valmiina, ettei tarvitse roudan aikaan tehdä.

Onneksi huomenna on uusi päivä ja voi kokeilla onnistuisiko jotain tekemään listalta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Taas kaikki menee niin kuin Korkealassa