Suuntana omavaraisuus 2020, Elokuu alkaa

Vaikka on ollut hiljaisen puoleista pari kuukautta hyvin täällä on mennyt. Tehtiin kasvimaa ihan kyntämällä ja saatiin sinne kivasti kylvettyä porkkanoita, punajuuria ja muita juureksia. Nyt on sato odotukset korkealla jos vaikka saataisiin yksi punajuuri ja pari porkkanaa. Herneitä tulee hiukan enemmän ne onnistui toistaiseksi.

Kesän menetyksiä ja onnistumisia

Muutama vuosi sitten tuli meille tyrnejä no ne kuoli kaikki tänä kesänä. Saatiin jo toki uusia joidenka istutus vaiheessa huomattiin vanhojen kuukahtaneen. Punainenviinimarja on taas kadonnut mutta nämä olivatkin niitä karanneita puskia, jotka juoksevat ympäri kyliä Benny Hillin tahtiin helmat ylhäällä. Mustaviinimarjat ovat löydöksissä ja ovat vihdoinkin siinä vaiheessa kasvua, että tulee sitä satoa niin paljon, kun jaksaa kantaa, puskat tosin ei jaksa kantaa enää marjoja.

Vielä pitäisi tehdä

Alku syksyn aikana on vielä tarkoitus tehdä inventaario ja muutama siirto kokeilualueelta oikealle paikalle. Jossain siellä kun on kirsikkaa ja luumujakin pitäisi olla. Nyt vaan pitäisi selvittää missä ne on ja siirtää oikeaan pysyvämpään paikkaan.

Jotain saatu tehtyä

Mansikat tuli uutena tänä kesänä pienesti päätettiin kokeilla. Kaunotarta tuli 30kpl, Polka 40kpl, Jonsok 10kpl, Friida 40kpl ja Bounty 40 kpl ne on viihtynyt hyvin sen jälkeen, kun ehtivät maahan. Aluksi ne seikkaili lypsypaikalle ja sieltä saunalle kunnes päätyi maahan.

Nyt kun kaikki osaa kuvitella Benny Hill tyyliset marjapuskat (eikö?). Saman musiikin säestämänä on menny koko kesä. Keväällä lähti muutama sonni pois ja se toisti samaa teemaa.

Samoin aamuisin tapahtuvat laidunten vaihdot ja uusien teot. Aitalankojen korjaus ja samalla 10 litraa mustikoita, pohtien juoksisiko samalla vadelmien perässä vai vain mustikoiden. Pitäisikö kuitenkin kerätä myös lakkoja ja puolukoita. Löytyikös jo karpaloita ei kun takaisin mustikoihin.

Tuli meille traktorikin keväällä tosin piti tulla ihan toisenlainen Puolasta uusi mutta korona sotki toimitukset. Joten meille tuli David Brown vuodelta 1968 se on ihan sama asia. Paskaa on sitten levitetty kuin viimeistä päivää, kun pitää tehdä kasvukauden aikana. Apuna on sellainen itse purkava lantatalikko traktorin perässä. Joskus tuntuu, että enemmän olisi hytissä sitä itteensä jos takalasia ei olisi kuin pellolla mutta onneksi on se takalasi.

Heinät tuli tehtyä heinäkuussa samalla tavalla kuin aikaisempinakin vuosina. Traktorin munia on toistasataa odottamassa talvea ja nurmetonta aikaa.

Jos et pässyt Benny Hill teemaan aikaisemmin…

Vyöhyke 1

Jovela https://www.omavarainen.fi/l/elokuu2020/

Vyöhyke 2

Oma tupa ja tontti https://omatupajatontti.blogspot.com/2020/08/punamultaa-pintaan.html

Vyöhyke 3

Tsajut https://tsajut.fi/suuntanaomavaraisuus-2020-osa-8/

Metsäläisten elämää https://metsalaistenelamaa.blogspot.com/2020/08/omavaraisempaa-elamaa-2020-osa-7.html

Caramellia https://caramellia.fi/elokuu2020/

Rakkautta ja maanantimia https://rakkauttajamaanantimia.blogspot.com/2020/08/suuntana-omavaraisuus-osa-8mita-minne.html

Vyöhyke 4

Korkeala https://korkeala.fi/suuntana-omavaraisuus-2020-elokuu-alkaa

Puutarhahetki https://puutarhahetki.blogspot.com/2020/08/unelmana-omavaraisempi-elama.html

Vyöhyke 5

Norja

7 thoughts on “Suuntana omavaraisuus 2020, Elokuu alkaa”

  1. Kiinni ottamiseen suosittelen isoa haavia tai lassoa. Muista kaivaa juuret riittävän syvälle ettei lähde uudestaan. Ei kannata heti laittaa vanhojen pensaiden viereen jos villitsee muita pensaita kilpajuokuille pitkin kyliä. “Karanteeni” tai kesyyntymis aika on hyvä pitää vuoden verran sitten se joko on kesyyntynyt tai jatkanut juoksuaan.

 1. Paljon olette taas saaneet aikaiseksi! Meilläkin on nyt marjastettu ja sienestetty, herukat pitäisi kerätä seuraavaksi. Mukavaa ja satoisaa elokuuta!

  1. Tuntuu ettei mitään ole tapahtunut mutta sitten on kuitenkin kun alkaa suurennuslasilla katsomaan. Herukallisia hetkiä teille.

 2. Kyllä tämä omavaraistelu on sellaista oman elämän Benny Hill -showta!

  1. Joku bloggari sen kirjoitti kun olin ottanut nuo punaisetpuskat kiinni naapurin pellon reunasta kun yrittivät metsään. Nyt jotenkin alkoi päässä soimaan Benny Hill kun kirjoitin. Pohdin myös jos hommaisi sellaiset kunnon ämyrit katolle ja soittaisi Benny Hilliä koko päivän. Ehkä riittää, että soi vain kuulosuojaimissa.

 3. Nonnih, nyt sitten soi Benny Hill korvamatona 😀 Se kieltämättä sai tarinaankin omanlaisensa mausteen ja todennäköisesti ihan todenmukaisen. Kiirettä siellä on taatusti piisannut.

  Mitä mainiointa loppukesää ja alkavaa syksyä sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *