Vaaleat piparit

Vaaleat piparit.

Kypsät piparit

Ainekset:

200 g voita
2 dl sokeria
2 dl siirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssia
Uuniin menossa. Onnistui taas kuin korkealassa.

 

200 astetta & 4-5 min

Ohjeet on niille, jotka jaksaa lukea. Minä en aina jaksa. Sillä tästäkin tuli vähän erilainen ohje mitä se mitä käytin, koska muutin vahingossa määriä. Piparit vaan oli sen verran hyviä, että emäntä käski kirjoittaa ohjeen ylös.

Aloitetaan nyt se valmistus:

Voi pilko jonkin verran heitä kulhoon. Kippaa sokerit ja siirappi päälle. Riko munat kaiken päälle ja pyöräytä muutaman kerran, että munan rakenne hajoaa. Ota joku pikku kippo johon sotket mausteet ja leivinjauheen. Sitten kippaat sen sinne kaiken päälle. (Mitä hitaanpi olet sitä helpompaa sekoittaminen on kun voi pehmenee.) Sitten jauhoja perään itse lisäilin 2dl kerrallaan ja kun jauho oli kokonaan kadonnut massaan niin taas lisää.

Massa alkaa olemaan kiinteä pallo kuhossa niin heitin jääkaappiin ja siellä sai maustua seuraavaan päivään. Sitä tuli kohtalaisen paljon, joten paistettiin osissa. Taikina säilyy ainakin pari yötä jääkaapissa ja jos ei vaan jaksa niin pistä pakastimeen odottamaan uutta inspiraatiota.

Nautinnollisia makuhetkiä!